Screening


Een screening van uw voet houdt het volgende in:

Inspectie:
Inspectie op roodheid, eeltvorming en/of de aanwezigheid van wondjes op uw voet. Door goed naar uw voeten te kijken, krijgt uw medisch pedicure een goede indruk van de status van uw voet en kan worden beoordeeld of u een eventuele risicovoet heeft.

Palpatie:
Palpatie (voelen) naar een eventueel temperatuurverschil tussen uw beide voeten. Een temperatuurverschil kan duiden ofwel op het bestaan van vaatproblematiek (een te koude voet) ofwel op het bestaan van autonome neuropathie of infectie (een te warme voet). Voor medisch pedicure salon De Praktijk is het niet mogelijk deze “diagnose” te stellen, echter een geconstateerd temperatuurverschil tussen rechter- en linkervoet dient altijd te leiden tot een verwijzing naar uw huisarts voor nader onderzoek.

Monofilament:
Het oppervlakkige gevoel kan getest worden met behulp van een monofilament. Wordt het monofilament niet gevoeld op meerdere plaatsen op de voet, dan heeft u een verhoogd risico op het ontstaan van wonden en is extra voorzichtigheid geboden.

Limited Joint Mobility:
Door u te vragen de bidstand van de handen (prayer’sign) aan te nemen, kan er eenvoudig worden getest of er sprake is van beperkte gewrichtsbeweeglijkheid of te wel ‘Limited Joint Mobility’. Aangezien een eventueel aanwezige beperkte gewrichtsbeweeglijkheid niet alleen geldt voor de handen, maar geldt voor alle gewrichten van het lichaam, zal bij een positieve uitslag van deze test, extra aandacht aan de voeten besteed moeten worden. Dit zal directe consequenties hebben voor het functioneren van de voet.

Schoenadvies:
Uw schoenen worden bekeken. Zowel de lengte, de breedte, de hoogte en de pasvorm worden beoordeeld worden. Bij niet goed passende schoenen wordt er een schoenadvies gegeven.

Blauwdruk:
Met het maken van een voetafdruk op het blauwdrukraam, waarbij u stilstaat op het blauwdrukraam kunnen standsafwijkingen van de voet en tenen in beeld worden gebracht. Ook wordt het zichtbaar waar de locaties met verhoogde druk zich bevinden. Met een voetafdruk op het blauwdrukraam, waarbij u actief over het blauwdrukraam heen loopt, kan het looppatroon zichtbaar worden gemaakt.


PEDICURE BEHANDELING

Medisch pedicure salon De Praktijk is er voor iedereen, maar voetverzorging is vooral belangrijk voor mensen die beroepshalve veel staan of lopen, ouderen, patiënten met diabetes, reuma of dementie en sporters.
Lees meer…


PACT SCHIMMEL THERAPIE

Schimmelnagels zijn een veel voorkomend probleem en zeer lastig te behandelen. PACT Schimmelnagel Therapie is nu een nieuwe methode die schimmels op en in uw nagels wel doodt.
Lees meer…


WRATTEN BEHANDELING

De nieuwste technologie om wratten effectief en snel te behandelen is door middel van direct inzetbare vrieskracht (Penetrating Jet Freezing) met de CryoPen. Supersnel, vrijwel pijnloos en definitief weg met wratten!
Lees meer…


MEDICAL TAPING

Medical tape is elastische tape die speciaal ontwikkeld is om de functie van uw spieren te ondersteunen zonder de beweging te beperken, waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd.
Lees meer…