Voet type

Voettypen zijn vaak gerelateerd aan een specifieke lichaamshouding met de daarbij behorende klachten. Hoewel hieronder drie voettypen met hun specifieke houdingen worden beschreven, hebben de meeste mensen een gemengde vorm. Dus eigenschappen van een holvoet, normale voet en platvoet zijn mogelijk in de voeten van één persoon.

De normale voet
Mensen met zulke voeten en zo’n houding zijn meestal klachtenvrij. Wat niet betekent dat men geen klachten kan hebben of dat men zo’n houding moet hebben om klachtenvrij te kunnen zijn. Een lichte asymmetrie van de houding is normaal.

De platvoet
De platvoet is een soepele voet met slappe spieren en banden met vaak dezelfde kenmerken in het gehele lichaam. Hier is de naar achter hangende houding afgebeeld. Klachten kunnen ontstaan aan knieën, lage rug en nek met schedelhoofdpijn en vermoeidheidsklachten. Meestal zijn doffe pijnen aanwezig, die toenemen bij belasting en verminderen bij rust.

De holvoet
Holvoeten worden veroorzaakt door een verhoogde spierspanning en worden gekenmerkt door hamertenen, verminderd grondcontact en overgevoeligheid van de voetzolen. Klachten ontstaan aan lage rug en nek en voorvoetpijnen. De lage rug- en nekklachten nemen toe bij rust en worden minder bij bewegen.


PEDICURE BEHANDELING

Medisch pedicure salon De Praktijk is er voor iedereen, maar voetverzorging is vooral belangrijk voor mensen die beroepshalve veel staan of lopen, ouderen, patiënten met diabetes, reuma of dementie en sporters.
Lees meer…


PACT SCHIMMEL THERAPIE

Schimmelnagels zijn een veel voorkomend probleem en zeer lastig te behandelen. PACT Schimmelnagel Therapie is nu een nieuwe methode die schimmels op en in uw nagels wel doodt.
Lees meer…


WRATTEN BEHANDELING

De nieuwste technologie om wratten effectief en snel te behandelen is door middel van direct inzetbare vrieskracht (Penetrating Jet Freezing) met de CryoPen. Supersnel, vrijwel pijnloos en definitief weg met wratten!
Lees meer…


MEDICAL TAPING

Medical tape is elastische tape die speciaal ontwikkeld is om de functie van uw spieren te ondersteunen zonder de beweging te beperken, waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd.
Lees meer…