Wat doet medisch pedicure salon De Praktijk

Een behandeling  bestaat  uit:

 • Een anamnese
 • Desinfectie van de voet
 • Eventueel verdikte nagels dun maken
 • Nagels knippen
 • Nagels polijsten
 • Nagelomgeving schoonmaken
 • Eventueel ingroeiende nagels behandelen
 • Eventueel eelt verwijderen
 • Eventueel likdoorns verwijderen
 • Desinfectie van de voet
 • Eventueel drukvrij leggen van nagel of plek waar likdoorn zat.
 • Korte massage / incremen van de voeten

(Een anamnese is het noteren van uw persoonlijke gegevens, de problemen aan uw voeten en eventueel ziektes die van belang zijn bij de behandeling. Dan wordt er goed gekeken naar uw voeten en worden alle aandoeningen ingetekend op een behandelkaart. Deze behandelkaart wordt ingevoerd in de computer en staat in uw dossier bij een volgende behandeling).

U wordt behandeld met de allernieuwste apparatuur, een nattechniek frees motor, waardoor u vrijwel pijnloos wordt behandeld. Nattechniek houdt in dat er een nevel uit het handstuk komt waar de frees inzit. Deze methode geeft een aangenaam verkoelende nevel tijdens het frezen van de nagels en de eeltplekken. Tevens voorkomt het dwarrelende stofdeeltjes in de werkruimte, wat ongezond is voor luchtwegen en ogen.

Hygiëne is voor medisch pedicure salon De Praktijk zeer belangrijk er wordt gewerkt volgens de HAM-code. HAM staat voor Hygiëne, Arbo en Milieu. De HAM-code is speciaal samengesteld voor de voetverzorgingsbranche. Het houdt onder andere in dat wanneer er een mesje nodig is om eelt te verwijderen,  dat per behandeling een nieuw mesje wordt gebruikt. Volgens de HAM-code voor de voetverzorger worden alle instrumenten na iedere behandeling grondig gereinigd,  gedesinfecteerd (ultrasoon) en gesteriliseerd (autoclaaf). Bij medisch pedicure salon De Praktijk wordt de praktijkruimte na iedere behandeling gereinigd om kruisbesmetting te voorkomen.

Het geven van voorlichting en advies over onder andere:

– (Sport-) schoenen en het gebruik van hulpmiddelen in en aan de schoen
– Standafwijkingen van de voet
– Adviserend doorverwijzen naar podotherapeut, huisarts, specialist

Moet ik eerst naar de huisarts voor een doorverwijzing naar de pedicure?

Nee, dat hoeft niet. Bij medisch pedicure salon De Praktijk kunt u zonder doorverwijzing van uw huisarts terecht. Gewoon even bellen voor een afspraak.


PEDICURE BEHANDELING

Medisch pedicure salon De Praktijk is er voor iedereen, maar voetverzorging is vooral belangrijk voor mensen die beroepshalve veel staan of lopen, ouderen, patiënten met diabetes, reuma of dementie en sporters.
Lees meer…


PACT SCHIMMEL THERAPIE

Schimmelnagels zijn een veel voorkomend probleem en zeer lastig te behandelen. PACT Schimmelnagel Therapie is nu een nieuwe methode die schimmels op en in uw nagels wel doodt.
Lees meer…


WRATTEN BEHANDELING

De nieuwste technologie om wratten effectief en snel te behandelen is door middel van direct inzetbare vrieskracht (Penetrating Jet Freezing) met de CryoPen. Supersnel, vrijwel pijnloos en definitief weg met wratten!
Lees meer…


MEDICAL TAPING

Medical tape is elastische tape die speciaal ontwikkeld is om de functie van uw spieren te ondersteunen zonder de beweging te beperken, waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd.
Lees meer…