SIMM’s-classificatie

Sinds begin dit jaar valt voetzorg voor mensen met diabetes onder de basisverzekering van de zorgverzekering.

Een diabetes cliënt komt bij de huisarts of praktijkondersteuner met een zorgvraag. Het is vervolgens aan de huisarts of praktijkondersteuner om te bepalen welke zorg er nodig is.

Door middel van een screening, een uitgebreid voetonderzoek, wordt bepaalt welk risico een patient met diabetes loopt op het mogelijk ontstaan van een ulcus(zweer) of meerdere ulcera (zweren).  Naar aanleiding van de uitkomst van dit voetonderzoek wordt bepaalt in welke SIMM’s classificatie een cliënt valt.

Aan de hand van een SIMM’s-classificatie volgt er zogenaamd een “zorgprofiel”. Een diabetes cliënt met SIMM’s 1 krijgt een doorverwijzing voor een medisch pedicure of een pedicure met een diabetes aantekening.

De huisarts dient hiervoor de vastgestelde Simm’s classificatie aan de cliënt mee te geven, zodat de cliënt deze kan overhandigen aan de medisch  pedicure.

Een cliënt met SIMM’s 2 of 3 krijgt een verwijzing voor een podotherapeut. Indien de podotherapeutisch problemen zijn verholpen kan er in nauw overleg met de podotherapeut en medisch pedicure voor de instrumentale behandeling weer terug verwezen worden naar de medisch pedicure.

De SIMM’s classificatie geeft aan welk risico een cliënt met diabetes loopt. Cliënten met SIMM’s 0 kunnen de voetbehandeling bij een aantal zorgverzekeraars via de aanvullende verzekering vergoed krijgen.

Wie kunnen een SIMM’s-classificatie vaststellen?

Volgens de Richtlijn behandeling van voeten van personen met diabetes mellitus is het enkel mogelijk een SIMM’s-classificatie vast te stellen, nadat er een screening heeft plaatsgevonden. Huisartsen, diabetesverpleegkundigen, podotherapeuten en medisch pedicures kunnen deze classificatie vaststellen.


PEDICURE BEHANDELING

Medisch pedicure salon De Praktijk is er voor iedereen, maar voetverzorging is vooral belangrijk voor mensen die beroepshalve veel staan of lopen, ouderen, patiënten met diabetes, reuma of dementie en sporters.
Lees meer…


PACT SCHIMMEL THERAPIE

Schimmelnagels zijn een veel voorkomend probleem en zeer lastig te behandelen. PACT Schimmelnagel Therapie is nu een nieuwe methode die schimmels op en in uw nagels wel doodt.
Lees meer…


WRATTEN BEHANDELING

De nieuwste technologie om wratten effectief en snel te behandelen is door middel van direct inzetbare vrieskracht (Penetrating Jet Freezing) met de CryoPen. Supersnel, vrijwel pijnloos en definitief weg met wratten!
Lees meer…


MEDICAL TAPING

Medical tape is elastische tape die speciaal ontwikkeld is om de functie van uw spieren te ondersteunen zonder de beweging te beperken, waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd.
Lees meer…