Verwaarloosde voet

Bij een verwaarloosde voet denkt u al snel aan iemand die het wat minder goed heeft getroffen in zijn of haar leven. U denkt aan iemand die vrijwillig of onvrijwillig leeft zonder vaste woon- of verblijfplaats, slaapt onder bruggen en eet bij het Leger de Heils of in een cetrum voor dak- en thuislozen.

Niets is minder waar! Ook mensen die in luxe leven, kunnen hun voeten verwaarlozen. Hoewel het vaak ouderen zijn, is het niet ondenkbaar dat ook jongere mensen hun voeten slecht of niet verzorgen.

Bij ouderen zijn het vaak de lichamelijke beperkingen die ervoor zorgen dat de nagels niet meer geknipt kunnen worden en het eelt niet meer verwijderd wordt.

Verwaarlozing van de voeten kan ook gepaard gaan met achteruitgang van de geestelijke vermogens. Mensen die alleenstaand zijn, zonder partner of kinderen die de zorg op zich nemen, komen terecht bij de thuiszorg. De thuiszorg is dan meestal degene die de pedicure inschakelt.

Risicovoeten van diabetici en reumatici, voeten van ouderen en spastische voeten zijn medische aandoeningen. De verwaarloosde voet is geen risico voet.

Verwaarloosde voeten bij jongeren komen regelmatig voor. Er wordt liever geen geld uitgeven als er problemen ontstaan aan de voeten. Als er op jonge leeftijd al problemen ontstaan en deze worden niet adequaat verholpen, kunt u er op latere leeftijd veel last van krijgen. Denk maar aan afwijkende voetstanden door het vaak dragen van hoge hakken op jonge leeftijd of het verkeerd knippen van nagels, zodat deze steeds blijven ingroeien en ontstekingen veroorzaken.


PEDICURE BEHANDELING

Medisch pedicure salon De Praktijk is er voor iedereen, maar voetverzorging is vooral belangrijk voor mensen die beroepshalve veel staan of lopen, ouderen, patiënten met diabetes, reuma of dementie en sporters.
Lees meer…


PACT SCHIMMEL THERAPIE

Schimmelnagels zijn een veel voorkomend probleem en zeer lastig te behandelen. PACT Schimmelnagel Therapie is nu een nieuwe methode die schimmels op en in uw nagels wel doodt.
Lees meer…


WRATTEN BEHANDELING

De nieuwste technologie om wratten effectief en snel te behandelen is door middel van direct inzetbare vrieskracht (Penetrating Jet Freezing) met de CryoPen. Supersnel, vrijwel pijnloos en definitief weg met wratten!
Lees meer…


MEDICAL TAPING

Medical tape is elastische tape die speciaal ontwikkeld is om de functie van uw spieren te ondersteunen zonder de beweging te beperken, waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd.
Lees meer…