Schimmelnagels

Wat zijn schimmelnagels?
Schimmelnagels zijn teen- of vingernagels die met schimmel geïnfecteerd zijn. Schimmelnagels worden ook wel ‘kalknagels’ genoemd.

Wat zijn de verschijnselen?
Meestal begint de infectie aan de nagelranden die daardoor witgeel, groen of bruin verkleuren. De nagel wordt dik en brokkelig en laat soms geheel of gedeeltelijk los. Soms kan er aan de zijkanten van uw tenen en aan uw voeten wat vervelling met blaasjes ontstaan. Dit is geen schimmel maar een overgevoeligheidsreactie op de schimmelnagels.

Hoe ontstaat het?
Schimmels zijn bij iedereen op de huid en onder de nagelranden aanwezig. Pas als de schimmel de huid of nagels binnendringt en zich uitbreidt, heb je een infectie. Vocht en warmte geven de schimmels de kans zich in de huid en nagels te nestelen. Nagels die beschadigd zijn, bijvoorbeeld door sporten of door het dragen van knellende schoenen, raken gemakkelijk geïnfecteerd. Ouderen, mensen met verminderde weerstand (door bijvoorbeeld chemokuren of besmetting met AIDS) of mensen met diabetes mellitus zijn gevoeliger voor schimmelinfecties.

Zijn schimmelnagels besmettelijk?
Iedereen komt met schimmels in aanraking. De schimmels die een infectie veroorzaken zijn meestal afkomstig van een mens (of dier) in uw omgeving. De schimmel zit in huidschilfertjes van mensen (of dieren) met een schimmelinfectie. De huidschilfertjes laten los en kunnen zich zo verspreiden. De meeste schimmels worden van mens op mens overgedragen. Sommige schimmelsoorten kunnen alleen van dieren op mensen worden overgedragen. Mensen kunnen deze schimmel niet aan elkaar doorgeven. Om zeker te weten of het nu een schimmelinfectie is kan medisch pedicure salon De Praktijk een stukje nagel afnemen en opsturen naar het laboratorium, dat gespecialiseerd is in het onderzoek naar schimmelinfecties. Ook de huid aan de voeten kan besmet zijn met een schimmelinfectie (zwemmerseczeem). Hiervan kan ook een schilfertje van de huid opgetuurd worden naar het laboratorium. Na een week hebben wij een uitslag voor u in huis. Met de uitslag kunt u naar de huisarts voor een behandeling met medicijnen, maar wij kunnen ook starten met de PACT® behandeling. Meer informatie hierover vraag naar de folder.

Wat zijn de kosten?
Het laboratorium rekent voor het onderzoek kosten. Deze kosten worden gedekt door uw ziektekostenverzekering maar houdt rekening met uw eigen risico. Dit is exclusief de pedicure behandeling, deze worden niet vergoed door uw ziektekostenverzekering.


PEDICURE BEHANDELING

Medisch pedicure salon De Praktijk is er voor iedereen, maar voetverzorging is vooral belangrijk voor mensen die beroepshalve veel staan of lopen, ouderen, patiënten met diabetes, reuma of dementie en sporters.
Lees meer…


PACT SCHIMMEL THERAPIE

Schimmelnagels zijn een veel voorkomend probleem en zeer lastig te behandelen. PACT Schimmelnagel Therapie is nu een nieuwe methode die schimmels op en in uw nagels wel doodt.
Lees meer…


WRATTEN BEHANDELING

De nieuwste technologie om wratten effectief en snel te behandelen is door middel van direct inzetbare vrieskracht (Penetrating Jet Freezing) met de CryoPen. Supersnel, vrijwel pijnloos en definitief weg met wratten!
Lees meer…


MEDICAL TAPING

Medical tape is elastische tape die speciaal ontwikkeld is om de functie van uw spieren te ondersteunen zonder de beweging te beperken, waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd.
Lees meer…