Schimmeldiagnostiek

Wist u dat zeker 45% van de bevolking last heeft van schimmels op de nagels of op de huid?

Niet om u bang te maken, maar het is wel een gegeven… Een schimmelinfectie is zo opgelopen en de behandeling kan enig geduld vergen. Als u een schimmelinfectie heeft opgelopen dan is het belangrijk om snel een gerichte behandeling te starten. Als u een infectie op zijn beloop laat dan kunnen op den duur alle nagels aangetast worden. Schimmelinfecties kunnen zowel op uw teennagels als op uw vingernagels voorkomen. Ook een kalknagel is een schimmelinfectie.

Het onderzoek
Om er zeker van te zijn dat er inderdaad sprake is van een schimmelinfectie kan medisch pedicure salon De Praktijk een monster nemen in de vorm van een stukje afgeknipte nagel. Dit schimmelmonster wordt vervolgens opgestuurd naar een gespecialiseerd laboratorium voor nader onderzoek. Er wordt daar bepaald of er inderdaad sprake is van een schimmelinfectie. Op die manier kan door de pedicure een gericht behandelplan voor u worden opgesteld.

Advies. Wat moet u verder doen (en laten)…
Naast het behandelen van de infectie zal de pedicure u ook adviezen geven over welke akties u verder nog moet nemen om van uw schimmelinfectie af te komen. Zo zult u bijvoorbeeld uw schoenen, sokken en kousen moeten gaan ontsmetten, want ook daar zullen de schimmelsporen in zitten.

Wat zijn de kosten?
Het laboratorium rekent voor het onderzoek kosten. Deze kosten worden gedekt door uw ziektekostenverzekering maar houdt rekening met uw eigen risico. Dit is exclusief de pedicure behandeling, deze worden niet vergoed door uw ziektekostenverzekering. Na een week hebben wij een uitslag voor u in huis. Met de uitslag kunt u gaan starten met de PACT® behandeling. Meer informatie hierover vraag naar de folder.


PEDICURE BEHANDELING

Medisch pedicure salon De Praktijk is er voor iedereen, maar voetverzorging is vooral belangrijk voor mensen die beroepshalve veel staan of lopen, ouderen, patiënten met diabetes, reuma of dementie en sporters.
Lees meer…


PACT SCHIMMEL THERAPIE

Schimmelnagels zijn een veel voorkomend probleem en zeer lastig te behandelen. PACT Schimmelnagel Therapie is nu een nieuwe methode die schimmels op en in uw nagels wel doodt.
Lees meer…


WRATTEN BEHANDELING

De nieuwste technologie om wratten effectief en snel te behandelen is door middel van direct inzetbare vrieskracht (Penetrating Jet Freezing) met de CryoPen. Supersnel, vrijwel pijnloos en definitief weg met wratten!
Lees meer…


MEDICAL TAPING

Medical tape is elastische tape die speciaal ontwikkeld is om de functie van uw spieren te ondersteunen zonder de beweging te beperken, waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd.
Lees meer…