Nagelbeugel technieken

Nagelbeugel technieken zijn nog niet zo bekend. Nagelbeugels zijn er om ingroeiende teennagels te behandelen en te begeleiden tijdens het groeien. Een nagelbeugel wordt op maat gemaakt en verlicht direct de pijn. Na een bepaalde periode wordt de beugel verwijderd en indien nodig opnieuw geplaatst totdat de oorspronkelijke, juiste vorm van uw nagel is verkregen.

Ingroeiende nagels

  • Ingroeiende nagels worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine schoenen of het te kort knippen van de nagels.
  • Als de hoeken van uw nagel te kort zijn kan de hoek in de huid doordringen, met een eventuele infectie tot gevolg.

Behandeling


De uitgroei van een kromme nagel is met een nagelbeugel te begeleiden. Een dun stalen draadje wordt om de nagel gebogen en vastgemaakt. Door iedere 6 weken de beugel rechter te buigen en op spanning te zetten wordt uw nagel geleidelijk gecorrigeerd.

De behandeling zelf is niet altijd pijnloos, maar in het dagelijks leven heeft u geen beperkingen door het dragen van de beugel.

De totale duur van de behandeling is afhankelijk van de mate van kromming of ingroei van de nagel. Over het algemeen duurt de behandeling een jaar.

Bij het overgrote deel van de patiënten is het probleem na de behandeling voorgoed opgelost, maar soms moet de behandeling herhaald worden. Er zijn meerdere technieken die kunnen worden toegepast zoals:

  • Podofix
  • Combiped
  • Draadbeugeltechniek
  • B/S Spange techniek classic
  • B/S Spange techniek high form

De beugels verschillen van vorm en materiaal en hebben elk hun specifieke voor- en nadelen afhankelijk van de conditie van u en uw nagel. Deze technieken kunnen worden toegepast bij ingroeiende nagels (bolle vorm) en sommige typen krulnagels. In feite is het de enige methode om de groei van uw nagel te reguleren en de druk te verminderen. Met andere woorden het doel is om uw nagels weer terug te brengen tot normale pijnloze groei.


PEDICURE BEHANDELING

Medisch pedicure salon De Praktijk is er voor iedereen, maar voetverzorging is vooral belangrijk voor mensen die beroepshalve veel staan of lopen, ouderen, patiënten met diabetes, reuma of dementie en sporters.
Lees meer…


PACT SCHIMMEL THERAPIE

Schimmelnagels zijn een veel voorkomend probleem en zeer lastig te behandelen. PACT Schimmelnagel Therapie is nu een nieuwe methode die schimmels op en in uw nagels wel doodt.
Lees meer…


WRATTEN BEHANDELING

De nieuwste technologie om wratten effectief en snel te behandelen is door middel van direct inzetbare vrieskracht (Penetrating Jet Freezing) met de CryoPen. Supersnel, vrijwel pijnloos en definitief weg met wratten!
Lees meer…


MEDICAL TAPING

Medical tape is elastische tape die speciaal ontwikkeld is om de functie van uw spieren te ondersteunen zonder de beweging te beperken, waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd.
Lees meer…